Kleding verhuur

Gelegenheidskleding

Jacquet

Het jacquet wordt gedragen bij een bruiloft door de bruidegom, de bestman danwel de direct betrokkenen. Het jacquet bestaat uit een zwarte lange jas met een wit hemd, een grijs vest en een grijs gestreepte pantalon waarbij de bruidegom een chabot kan dragen i.p.v. een das en eventueel een hoge grijze hoed en grijze handschoenen. De overige betrokkenen dragen een stropdas i.p.v. een chabot.

White tie of rok

Officieel bestaat de rok uit een zwarte lange rokjas met een zwarte pantalon voorzien van een dubbele galon of bies op de zijkant met verder een wit rokhemd, gesteven rokvest en een witte vlinder.( Voor de dames een lange feestelijke avondjurk met een groot decolleté en lange handschoenen.)

Black tie

Een smoking bestaat uit een tweedelig zwart kostuum met glanzende revers een overhemd met een blinde sluiting eventueel geplisseerd en sokken in dezelfde kleur als de smoking en een zwarte vlinder.( Voor de dames korte of lange avondjurk eventueel een lange rok, klein decolleté en halflange handschoenen.)

Avondkleding

Voor de heren de keuze tussen een rok of smoking( en voor de dames een korte of lange avondjurk.)

Cocktailkleding

Slechts van toepassing voor dames; korte galakleding.

Tenue de ville

Nette zakelijke kleding. Voor de heren kan dit zijn een net kostuum, al dan niet 3-delig in donkerblauw of grijs met een overhemd, een das en zwarte gepoetste schoenen met donkere sokken.( Voor de dames een mantelpakje of een geklede jurk met of zonder hoed.)

Donker pak

Hetzelfde als tenue de ville, (dames dragen geen hoed.)

Casual

Dan mag alles. Zelfs mannen kousen.

Kledingverhuur

Bij sommige gelegenheden zult u aan de dress-code moeten voldoen. Hiervoor kunt u bij ons gelegenheidskleding huren, helaas alleen voor de heren, zoals bijvoorbeeld een smoking, jacquet of rokkostuum. Voor meer informatie over verhuur van gelegenheidskleding kunt u kijken op de pagina smoking verhuur.