Zo houd je het deze winter warm

Dit jaar is het een erg strenge winter. Dit zijn veel Nederlanders niet gewend. Met de juiste tips kun je het ook tijdens deze extreem koud warm hebben. Lees snel verder hoe je er warmpjes bij zit deze winter.

Zorg voor goede kleding voor buiten

Koop een goede winterjas en winterse accessoires, zoals een muts, handschoenen en een sjaal. Alleen daarmee ga je het niet warm genoeg krijgen. Zorg er ook voor dat je een aantal warme truien in je kast hebt hangen. Vaak wordt er vergeten dat een warme broek ook belangrijk is. Veel mensen dragen namelijk tijdens de herfst dezelfde broeken als in de winter. Schaf daarom een aantal warme broeken aan. Een andere optie is om thermokleding te dragen onder je kleding. Zo heb je het extra warm. Dit is vooral aan te bevelen als je tijdens de koude dagen ver moet fietsen. Heb je een nieuwe winterjas nodig? Bekijk dan eens de winterjassen van de merken Moose Knuckles en Canada Goose. Deze jassen zijn gemaakt voor koude winterdagen. Door de goede kwaliteit heb je jaren plezier van deze jassen.

Maak het binnen warm

Door de huidige energie- en gastarieven laten mensen liever hun verwarming uit of zetten de verwarming een stuk lager. Dit zorgt ervoor dat je het binnen een stuk kouder hebt. Gelukkig zijn hier ook oplossingen voor. Schaf geen mobiele verwarming aan. Dit kost uiteindelijk een stuk meer dan de centrale verwarming aanzetten. Kleed je binnen warmer aan door een extra warme trui aan te trekken en/of gebruik een dekentje als je tv gaat kijken. Zo heb je het een stuk warmer. Tegenwoordig zijn er ook comfortabele oversized sweaters te koop. 

Isoleer je huis

Als je huis niet goed geïsoleerd is kan je de verwarming zo warm zetten als je wilt, maar zal het nog steeds koud zijn. Je kunt met een klein budget je huis al een stuk beter isoleren. Plaats bijvoorbeeld isoleerfolie op je ramen. Daarnaast kun je gleuven bij ramen en deuren opvullen met isolatie strips. Sluit de deuren en ramen zoveel mogelijk. Zorg wel dat je het huis regelmatig ventileert. Anders zullen er schimmelplekken gaan ontstaan. Goed ventileren doe je door de ventilatieroosters open te zetten en alle ramen en deuren regelmatig even open te laten staan.

Blijf ook bewegen tijdens de winter. Zo blijft je bloedcirculatie goed, waardoor je lichaam zich makkelijker kan aanpassen aan wisselende weersomstandigheden. Ga bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of schaatsen.